Om oss

OM OSS

 

Mitt på Småländska höglandet ligger Björkagården, en skogsfastighet med många möjligheter.

Björkagården är ett familjeföretag bestående av Anna och Bo Hjalmarsson samt son och sonhustru Mattias och Helena Hjalmarsson.

Gården innefattar en stor mängd björkar där vi till våren tappar sav för att njuta av som nyttig vitaminkick som måltidsdryck men även som ingrediens till brödbak. Här väcktes idén till att använda sötman i saven till något mer och efter mycket tester fick vi till slut fram en produkt vi är mycket stolta över: vår KRAV-märkta och ekologiska Björksavsglögg.

Glöggen har efter hand fått sällskap av ytterliggare två produkter vi på Björkagården har tagit fram; en måltidsdryck smaksatt med tranbär med björksav som grund, samt en mousserande enbärsdricka, bryggd efter gammal tradition.

Varje höst/vinter säljer vi våra produkter på julmarknader runtom i Sverige. Utöver julmarknader finns utvalda gårdsbutiker som vi samarbetar med och som tillhandahåller våra produkter.

Vi startade tillverkning av björksavsglögg i liten skala 2011 och har sedan dess ökat produktionen rejält då glöggen snabbt såldes slut på marknaden. En kul och annorlunda produkt som smakar riktigt gott!

Vi har fått draghjälp i lokal media i form av Tv4 Lokalnyheter, radio P4, ATL, Smålandstidningen och Vidanytt men även nationellt i SVT:s program Landet runt.

 

2015 tog vi fram två nya produkter; björksav smaksatt med tranbär samt en gammeldags enbärsdricka. Vi är nu i full fart med att lansera dessa två nya produkter och har hittils fått väldigt god respons.

Nytt för 2016 års säsong är att vi KRAV-certifierat vår björksavsglögg samt att vi stolt kan presentera den som ekologisk.

 

Nu stundar 2018 års säsong och vi håller på att finputsa det sista på våra två nya familjemedlemmar i vårt dryckesutbud; Björksav med jordgubb samt Ginger ale!

Kontaktuppgifter

Mattias och Helena Hjalmarsson

070-302 89 71

036-12 11 11

mattiashjalmarsson@bjorkagarden.com

 

Bo och Anna Hjalmarsson

073-544 30 87

0380-430 87

 

Björka 1A

578 92 Aneby

 

se karta

 
 
 

Copyright © All Rights Reserved Foto bakgrund Ninni Karlsson

Foto glögg Jessica Palmqvist